sâmbătă, 13 iunie 2009

- Sincer dialog despre păcăleală

-Hi, daddy.
-Bună, băiatul meu.
-Ţi-e rău?
-Mi-e bine.
-Dar, parcă nu eşti tu.
-Sunt eu.
Sigur, nu cel de ieri.
Am mai îmbătrânit un pic.
-Şi eu, la fel, o să îmbătrânesc?
-Ei, bătrâneţea nu poţi s-o ocoleşti.
Ar fi un mod, dar tu ieşi păcălit,
S-o păcăleşti.
-Cum?
-“Când”!
-Ce “când”?
-Când nu mai eşti.

3 comentarii:

  1. Îndrăznesc să vă las şi eu un gând la una din nemaipomenitele d-voastra poezii.
    Într-adevăr, bătrâneţea nu poate fi păcălită , dar nici timpul.Niciodata nu am inţeles timpul...De ce e atât de rau, nu sta nici măcar o secunda şi nici nu poate fi amăgit...
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. life-my-life
    Nu stiu dece ti-ai zis life-your-life.
    KinR inseamna Konstant (acelas) in Relu (adica-n mine).

    Blogul meu este public si daca sub un text gasesti scris (n)comentarii, inseamna ca accept asa ceva, indiferent de unde (te-a intimidat faptul - probabil - ca de obicei acel "(n)" este "(0)").

    Imi pare rau ca iti raspund atat de tarziu si-mi cer scuze. Am citit comentariul tau acum doua saptamani pe un laptop strain dar n-am putut sa si postez.

    Iti multumesc pentru interes si aprecieri.

    Referitor la comentariul tau, ma surprinde atractia ta catre problematici de asemanea anvergura. ...Si stii de ce? Fiindca ai numai 15 ani.

    Tot ce pot sa-ti spun e ca ai sa-ntelegi, daca profesorul de fizica pe care-l ai, va fi sesizat - el insusi - ca viata e debit, cantitate (spatiu, masa, electricitate, informatie, etc.) in miscare, ca ce nu misca e mort si ca miscarea nu poate avea loc decat in timp.

    Noi invatam la matematica sa facem derivate - in abstract - c-un singur scop: sa stabilim, in fizica, formula matematica a miscarii si - retine - nimic nu cere derivare decat in functie de timp.

    Iata de ce timpul n-are cum sa se opreasca.
    Timpul nu e rau. El este sau nu este. Exista pentru fiecare - daca acel fiecare exista si el si e viu, se misca.

    Oprirea timpului inseamna incremenire si in incremenire nici perceptii nu avem. Perceptia nu insemna numai informatie ci si vehicularea informatiei.

    Intr-o lume incremenita in care eu singur as dispune de timp, ma-s misca, m-as plictisi repede si cred ca as imbatrani si mai repede. Ar fi ca si cum as rasfoi la infinit acelas album de poze.
    ...Si daca acelas film l-as revedea la nesfarsit m-as plictisi si cred ca de aceea nici viata nu trebuie sa fie "prea lunga", findca istoria individuala, a fiecaruia, eu cred ca se desfasoara (desigur:tot in timp) pe o spirala.
    ...Dar, asta ar putea sa fie alta discutie.

    Ai sa mai inveti ca lumea este de trei feluri: minerala, organica si vie si ca-n natura niminc nu se pierde, doar se transforma continuu si deci (spunand "continuu" nu toata lumea constientizeaza ce spune cand spune asta - in timp.

    Sperand ca nu am comentat comment-ul tau prea tarziu, iti multumesc de vizita si te mai astept.

    P.S. Mi-ar place sa-mi confirmi receptia acestui comm.



    Relu.

    RăspundețiȘtergere
  3. În primul rând, vă mulţumesc pentru gândurile frumoase lăsate în "căsuţa mea cu gânduri".

    Nu mă consider o comoară, deoarece cred că mai am încă multe de realizat şi prin multe de trecut pană atunci...

    Referitor la răspunsul d-voastră, nu cred că trebuie să ai o anumita vârstă pentru a observa unele lucruri, iar în privinţa timpului oricine poate să îşi dea cu părerea , pentru că este un lucru ce ne priveşte pe toţi, fiindcă vrem-nu vrem el trece, iar viaţa trebuie parcursă în timp.Viitorul se modeleaza tot în timp.Noi, oamenii, ne modelăm viaţa , o sculptăm , încercând să dăm necunoscutului (viitorului) forma pe care o visăm...Omul va fi întotdeauna prins în capcana lui...

    Week-end plăcut va doresc şi vă mai aştept pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere